BİRLİKTE Açılış Etkinliği ve Program Uygulama Eğitimleri

Avrupa Birliği desteğiyle Sivil Toplum Geliştirme Merkezi(STGM) tarafından yerel sivil toplum örgütlerinin kurumsal kapasitesini geliştirmek amacıyla geliştirilen "BİRLİKTE" programına kabul edilen Derneğimizi temsilen 8-10 Ekim tarihlerinde Ankara'da BİRLİKTE Açılış Etkinliği ve Program Uygulama Eğitimleri'ne katıldık.

BİRLİKTE Açılış Etkinliği ve Program Uygulama Eğitimleri

Avrupa Birliği desteğiyle Sivil Toplum Geliştirme Merkezi(STGM) tarafından yerel sivil toplum örgütlerinin kurumsal kapasitesini geliştirmek amacıyla geliştirilen “BİRLİKTE Yerel STÖ’ler Kurumsal Destek Programı” ‘na kabul edilen Derneğimizi temsilen 8-10 Ekim tarihlerinde Ankara’da BİRLİKTE Açılış Etkinliği ve Program Uygulama Eğitimleri’ne katıldık.

Programın Açılış Etkinliği 8 Ekim 2018 Pazartesi günü Ankara Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşti. Açılış Etkinliği başvuru yapan 419 sivil toplum örgütü içinden bizim gibi seçilerek destek almaya hak kazanan 42 sivil toplum örgütüne ait dijital görseller kullanılarak hazırlanan tanıtımlar ile başladı. Dijital çizgisel canlandırma yöntemi kullanılan bu tanıtımın sunuculuğunu, tiyatro sanatçısı Cahit Çağıran gerçekleştirdi. Daha sonra STGM Genel Koordinatörü Tezcan Abay veSTGM BİRLİKTE Projesi Koordinatörü Tuğçe Bahadır program hakkında genel bilgiler verdiler. Devamında sırasıyla TC Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve STGM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Korkut açılış konuşmalarını yaptılar.

STGM ekibinin müziğin birleştirici etkisinden faydalanmak amacıyla tasarladığı BİRLİKTE Orkestrası açılış etkinliğinin ikinci bölümünde ritm ve perküsyon moderatörü Erdem Genç’in yönetiminde tüm katılımcıların eşliğinde ritm performansı sergiledi. Ardından her bir STÖ’den birer temsilci sahneye çıktılar ve BİRLİKTE Orkestrası olarak moderatör ile ritm ekibinin eşliğinde hep birlikte şarkılar söylediler. Düzenlenen açılış etkinliği bizler de dahil bütün katılımcı sivil toplum örgütleri için çok güzel bir motivasyon kaynağı oldu.

Açılış etkinliğinden sonra 9 ve 10 Ekim 2018 tarihlerinde Program Uygulama Eğitimleri’ne katıldık. Eğitimlere katıldığımız 2 gün boyunca program uygulama süreçleri ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olduk.

Sizlerin de desteğiyle 65+ Yaşlı Hakları Derneği olarak programı başarılı bir şekilde yürüteceğimize ve ileride daha da büyük projelere kabul edileceğimize inanıyoruz.

Yorum Yapın