"Yaşlı Dostu Sağlık Sistemi" Etkinliği

13 Nisan 2018 Cuma günü, Liv Hospital Ulus'da yapılan "Yaşlı Dostu Sağlık Sistemi" adlı etkinliğe Derneğimiz adına katılan Dr.Gülüstü Salur, "Yaşlı Dostu Sağlık Sistemi'nin Türkiye'de Mevcut Durumu" üzerine bir konuşma yaptı.

“Yaşlı Dostu Sağlık Sistemi” Etkinliği

13 Nisan 2018 Cuma günü, Liv Hospital Ulus’da yapılan “Yaşlı Dostu Sağlık Sistemi” etkinliği, Sağlık İnovasyon ve Organizasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Osman ÖZKAN, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İSTİROTİ ve Tüspe Sağlık Politikaları Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Melih BULUT’un açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış Panelinde Derneğimiz adına katılan Dr.Gülüstü Salur ve Marmara Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Nilay GEMLİK “Türkiye ve Dünya açısından Mevcut Durum Değerlendirmesi” üzerine konuştular.

TÜSPE Sağlık Politikaları Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Melih BULUT’un başkanlığında yapılan 1. Panel’de, Liv Hospital Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Aslı ÇURGUNLU’nun “Yaşlı Dostu Hastane”, Türkiye Gerontologlar Derneği Başkanı Faruk Yaşar GÜRDAL’ın “Yaşlı Dostu Kent”, Evde Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pemra ÜNALAN’ın ” Yaşlı Dostu Olmanın Yararları” ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Dr. Aylin ÇİFTÇİ’nin “Yaşlı Dostu Sağlık Sistemi İçin Öneriler” konuşmaları dinlenildi.

Yine Prof. Dr. Melih BULUT’un başkanlığında yapılan 2. Panel’de ise, Evde Bakım Derneği Başkanı Aynur ERTOK DİK’in “Yaşlı Bakımının Gerçeği”,  Philips Bölge Satış Müdürü Tarık ALTIPARMAK’ın “Teknoloji Açısından Yaşlılık”, BİLMED Genel Müdürü
Metin BAĞCI’nın “Yaşlı Dostu Yazılımlar” ve Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Perinur BOZAYKUT’un “Yaşlanma ile Bilimsel Mücadele” konuşmaları yer aldı.

Etkinliğin düzenleyen Sağlık İnovasyon ve Organizasyon Derneği’ne ve ev sahipliği yapan Liv Hospital Grubu’na bizler de 64+ Yaşlı Hakları Derneği olarak teşekkür ederiz.