ETKİNLİKLERİMİZ

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ & LIONS KULUBÜ Ortak Çalışması

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ & LIONS KULUBÜ Ortak Çalışması

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  

Lions Kulubünün fiziki ve organizasyon kısımlarını üstlendiği, içeriğinin ve uzman kadrosunun 65+YHD tarafından düzenlendiği “Hasta Yakınları Paylaşım Grubu” çalışması 2-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında, ikişer saatlik dört oturum olarak gerçekleştirilmiştir.

Alzheimer, Parkinson vb.  hastalıklara yönelik eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen toplantılara hasta yakınları katılmış ve konularında uzman kişilerce her hafta başka bir konu işlenmiştir. Hastalıkların tanımlanması, hastalık sürecinin planlanması ve yönetilmesi, evde bakım, tanı sonrası duygular ve hasta yakınının ihtiyaçları temel başlıklar olarak ele alınmıştır.

Katılımcıların bilgilendirilmeleri, kendi deneyimlerini paylaşmaları, rahatça konuşabilmeleri ve yalnız olmadıklarını hissetmeleri, yaşamakta oldukları süreci daha iyi yönetmelerini sağlıyor. Bilgili, sakin ve hazırlıklı olan hasta yakınları ile uzun süreli olan bu hastalıklarla yaşamak ve baş etmek daha az yıpratıcı, daha az zorlayıcı olabiliyor.

Katılımcılarımızın çok fayda sağladığını gördüğümüz bu paylaşım grupları ileride de değişik platformlarda derneğimizce uygulanacaktır.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •