Bayrampaşa Bölgesi Yaş Alanların Mevcut Durumu Saha Çalışması

5 Aralık 2018 Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Araştırma Merkezi, Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Derneğimiz tarafından Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi’nde ”1. Yaşlılık Çalıştayı” yapıldı. Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr.Kenan Kır’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya de birer konuşma yaptılar. Derneğimiz Başkanı Dr.Gülüstü Salur da etkinlikte “Gönüllülük Çalışmaları Nasıl Yapılmaz?” başlıklı bir konuşma yaptı. Bayrampaşa bölgesinde yapılacak “Yaş Alanların Mevcut Durumu Saha Çalışması” için gerekli eğitimlerin verildiği çalıştay sonrasında, sahada yüz yüze anket çalışması yapılmasına başlanılacaktır. Abant İzzet Baysal, Acıbadem, Aydın, Bezmialem, Bilgi, Gelişim, Işık, İstanbul ve Üsküdar Üniversiteleri(alfabetik sırayla) ve öğrencileri saha çalışmasına destek vereceklerdir. Çalışma sonunda Bayrampaşa bölgesine ait “65+ Yaş Mevcut Durum Haritası” hazırlanması amaçlanmaktadır.