Hatay Projesi

Deneyimli ekip arkadaşları arıyoruz.

Deprem Bölgesindeki yeni sivil toplum projemizde birlikte çalışmak üzere aşağıdaki meslek gruplarında deneyimli ekip arkadaşları arıyoruz. Detaylı iş tanımları ve başvuru süreci için başlıklara tıklayın.

65+ Yaşlı Hakları Derneği

65+ Yaşlı Hakları Derneği olarak 2014 yılından bu yana herkes için sağlıklı, kaliteli ve onurlu bir yaşlanmaya zemin hazırlamak, bu amaç doğrultusunda kuşaklar arası dayanışma sağlamak ve yaşlılarıyla barış içinde bütüncül bir ‘yaşlı dostu toplum’ yaklaşımını hayata geçirmek hedefiyle savunuculuk yapıyor, projeler ve öncü modeller geliştiriyoruz.

6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Projelerimiz

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında, yaşlı ve engellilerin sorunlarının tespiti, ihtiyaçlarının giderilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Sivil Toplum İçin Destek Vakfı, Turkey Mozaik Foundation, Turkish Philonthropy Funds ve CCP Japan gibi kuruluşlardan hibe alarak aynî yardımlar ve destek projeleri gerçekleştirdik. Birçok ilimize tıbbi malzeme, gıda ve kıyafet ulaştırmanın yanı sıra Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta yaşlı ve fiziksel engellilerin kullanımına uygun 60 adet WC-Duş kabinlerinin tasarım, üretim, sevk ve kurulumunu gerçekleştirdik.

SOSYAL HİZMET UZMANI

Referans Kodu: 65+Sosyal Hizmet Uzmanı

Özet İş Tanımı:

Yaşlı ve fiziksel engellilere yönelik yeni sivil toplum projemizde çalışmak üzere deneyimli sosyal hizmet uzmanları arıyoruz.

Proje kapsamında, yaşlı ve fiziksel engellilerin ihtiyaçlarını belirlemek, onlara sosyal hizmet desteği sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışacaksınız.

Detaylı İş Tanımı:

• Sağlık ve psikososyal destek ihtiyaçlarını belirlemek için yaşlı/engellileri ve yakınlarını yerinde ziyaret etmek; ekip üyeleri ile değerlendirme süreçleri düzenlemek, bu doğrultuda günlük/haftalık hizmet planları oluşturmak, düzenli takibini ve raporlamasını yapmak ve gerekirse ilgili kurum/kuruluşlara yönlendirmek.
  • Yaşlı/engellerin sağlık hizmetlerine ve psikososyal desteğe erişimi ve iyi olma hallerine ilişkin ön/son testleri içeren niteliksel izlemelere destek vermek.
  • Proje çerçevesinde ekip üyeleri ve yardım çalışanlarına yönelik düzenlenecek eğitime katılmak. Eğitim; yardım çalışanlarının iyi olma hali, yaşlılar/engelliler ve yakınları ile iletişim ve destek toplantıları yapmak için gereken kaynakları ve becerileri içerecektir.
  • Yaşlı ve engelliler, yakınları ve konteyner kent sakinlerini içeren gruplarla yaşlı ve engellere destek ve iletişim konusunda farkındalık yaratma amaçlı destek toplantıları düzenlemek.
  • Maddi yardıma ihtiyaç duyan yaşlı/engellilerin ihtiyaçlarına uygun yardım malzemeleri (tekerlekli sandalye, yürüteç, baston gibi) ve hijyen malzemelerini tespit etmek için uzmanlarla irtibat kurmak ve malzemelerin dağıtımını yapmak.
  • Ekip üyeleriyle birlikte konteyner ofisini iyileştirmek ve yaşlı/engellilerin ve yakınlarının rahat hissetmelerini sağlamak.
  • Çalışmaları günlük olarak Saha Koordinatörüne raporlamak.
  • Çalıştığı konteyner kentte ihtiyacı ortaya koyabilmek amacıyla iş birliği yapılabilecek paydaşları tanımlamak ve gerektiği anlarda Saha Koordinatörünü desteklemek.
  • Yaşlılar ve engellilerle çalışmak konusunda motivasyonu yüksek olmak,
  • Hassas gruplarla ve farklı kültürlerden kişilerle çalışabilmek.

• Üniversitelerin Sosyal Hizmet Bölümü lisans derecesine sahip,
  • Ekip çalışmasına uyumlu,
  • MS Office programlarını (Word, Excel, Outlook, PowerPoint) iyi derecede kullanan,
  • Seyahat engeline olmamak,

Başvuru Süreci:

Adayların özgeçmişlerini, en fazla bir sayfalık niyet mektubuyla beraber en geç 18 Ocak 2024 Perşembe saat 17:00’e kadar, eposta konusuna ilanın referans kodunu (65+Sosyal Hizmet Uzmanı) yazarak bilgi@yaslihaklaridernegi.org  adresine göndermelerini rica ediyoruz.

Başvurular sürekli olarak değerlendirilecektir, son tarihten önce başvurmanız önerilir; ilan son başvuru tarihi öncesinde kapanabilir.

Yukarıda belirtilen özelliklerden bir veya birkaçının size uygun olmadığını düşünüyorsanız bu konu hakkında ya da başka sorularınız varsa bize her zaman bilgi@yaslihaklaridernegi.org eposta adresinden ulaşabilirsiniz.

Ön listeye giren adaylardan koşullar için kanıtlayıcı doküman talep edilecektir.

“07.04.2016 tarih, 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu ilana yapacağınız başvuru ile özgeçmişiniz içerisindeki tüm kişisel bilgilerinizin 65+ Yaşlı Hakları Derneği ile paylaşılmasını ve bu bilgilerin saklanmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.”

PSİKOLOG

Referans Kodu: 65+PSİKOLOG

Özet İş Tanımı:

Yaşlı ve fiziksel engellilere yönelik yeni sivil toplum projemizde çalışmak üzere deneyimli psikologlar arıyoruz.

Proje kapsamında, yaşlı ve fiziksel engellilerin ihtiyaçlarını belirlemek, onlara psikososyal destek sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışacaksınız.

Detaylı İş Tanımı:

• Psikososyal destek ihtiyaçlarını belirlemek için yaşlı/engellileri ve yakınlarını yerinde ziyaret etmek, ekip üyeleri ile değerlendirme süreçleri düzenlemek, bu doğrultuda günlük/haftalık hizmet planları oluşturmak, düzenli takibini ve raporlamasını yapmak ve gerekirse ilgili kurum/kuruluşlara yönlendirmek.
  • Saha Koordinatörü ile iş birliği içinde, çalışma alanlarında gerçekleştirilecek önleyici psikososyal müdahalelerin ve faaliyetlerin uygulanmasına destek olmak.
  • Proje kapsamında yaşlı/engellilere, yakınlarına ve konteyner kent sakinlerine yönelik psikososyal destek ve benzeri konularda yayınlanacak/kullanılacak belge ve materyallerin hazırlanmasına destek sunmak.
  • Proje çerçevesinde ekip üyeleri ve yardım çalışanlarına yönelik düzenlenecek eğitime katılmak ve düzenlenmesine destek vermek. Eğitim; yardım çalışanlarının iyi olma hali, yaşlılar/engelliler ve yakınları ile iletişim ve destek toplantıları yapmak için gereken kaynakları ve becerileri içerecektir.
  • Proje kapsamında çalışan diğer ekip üyeleri ile koordinasyon içerisinde hareket etmek.
  • Yaşlı/engellerin psikososyal desteğe erişimi ve iyi olma hallerine ilişkin ön/son testleri içeren niteliksel izlemeleri yapmak.
  • Gerektiğinde yönlendirme ve iş birliği yapılacak paydaşları tanıma ve iş birliği yapmak üzere haritalama çalışmasına destek olmak.
  • Çalışmaları günlük olarak Saha Koordinatörüne raporlamak.
  • Yaşlılar ve engellilerle çalışmak konusunda motivasyonu yüksek olmak.
  • Hassas gruplarla ve farklı kültürlerden kişilerle çalışabilmek.

Yetkinlikler:

• Üniversitelerin Psikoloji Bölümü lisans derecesine sahip. Tercihen Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansa yapmış ya da Travma alanında deneyimli,

Başvuru Süreci:

Adayların özgeçmişlerini, en fazla bir sayfalık niyet mektubuyla beraber en geç 18 Ocak 2024 Perşembe saat 17:00’e kadar, eposta konusuna ilanın referans kodunu (65+Psikolog) yazarak bilgi@yaslihaklaridernegi.org adresine göndermelerini rica ediyoruz.

Yukarıda belirtilen özelliklerden bir veya birkaçının size uygun olmadığını düşünüyorsanız bu konu hakkında ya da başka sorularınız varsa bize her zaman bilgi@yaslihaklaridernegi.org eposta adresinden ulaşabilirsiniz.

HEMŞİRE

Referans Kodu: 65+Hemşire

Özet İş Tanımı:

Yaşlı ve fiziksel engellilere yönelik yeni sivil toplum projemizde çalışmak üzere deneyimli hemşireler arıyoruz.

Proje kapsamında, yaşlı ve fiziksel engellilerin ihtiyaçlarını belirlemek, onları sağlık hizmetlerine yönlendirmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışacaksınız.

Detaylı İş Tanımı:

• Sağlık ihtiyaçlarını belirlemek için yaşlı/engellileri ve yakınlarını yerinde ziyaret etmek, ekip üyeleri ile değerlendirme süreçleri düzenlemek, bu doğrultuda günlük/haftalık hizmet planları oluşturmak, düzenli takibini ve raporlamasını yapmak ve gerekirse ilgili kurum/kuruluşlara yönlendirmek.
  • Proje kapsamında yaşlı/engellilere, yakınlarına ve konteyner kent sakinlerine yönelik sağlık okuryazarlığı ve sağlık hizmetlerine erişim desteği ve benzeri konularda yayınlanacak/kullanılacak belge ve materyallerin hazırlanmasına destek sunmak.
  • Saha Koordinatörü ile iş birliği içinde, çalışma alanlarında gerçekleştirilecek önleyici müdahalelerin ve faaliyetlerin uygulanmasına destek olmak.
  • Yaşlı ve engelliler, yakınları ve konteyner kent sakinlerini içeren gruplarla yaşlı ve engellilere destek ve iletişim konusunda farkındalık yaratma amaçlı destek toplantıları düzenlemek.
  • Yaşlı/engellerin sağlık okuryazarlığı ve sağlık hizmetlerine erişimine ilişkin ön/son testleri içeren niteliksel izlemeleri yapmak.
  • Yaşlılar ve engellilerle çalışmak konusunda motivasyonu yüksek,
  • Hassas gruplarla ve farklı kültürlerden kişilerle çalışabilen.

Yetkinlikler:

• Üniversitelerin Hemşirelik Bölümü lisans derecesine sahip. Tercihen yaşlı ve sosyal destek, evde takip ve bakım deneyimi olan,

Başvuru Süreci:

Adayların özgeçmişlerini, en fazla bir sayfalık niyet mektubuyla beraber en geç 18 Ocak 2024 Perşembe saat 17:00’e kadar, eposta konusuna ilanın referans kodunu (65+Hemşire) yazarak bilgi@yaslihaklaridernegi.org  adresine göndermelerini rica ediyoruz.

Yukarıda belirtilen özelliklerden bir veya birkaçının size uygun olmadığını düşünüyorsanız bu konu hakkında ya da başka sorularınız varsa bize her zaman bilgi@yaslihaklaridernegi.org  eposta adresinden ulaşabilirsiniz.

GERONTOLOG

Referans Kodu: 65+Gerontolog

Özet İş Tanımı:

Yaşlı ve fiziksel engellilere yönelik yeni sivil toplum projemizde çalışmak üzere deneyimli gerontologlar arıyoruz.

Proje kapsamında, yaşlı ve fiziksel engellilerin ihtiyaçlarını belirlemek, onlara yaşlılık ve engellik konularında danışmanlık sağlamak, gerekli hizmetlerine yönlendirmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışacaksınız.

İş Tanımı:

• Yaşlı/engellerin yaşlılık ve engellilik hizmetlerine ve desteğe erişimi ve iyi olma hallerine ilişkin ön/son testleri içeren niteliksel izlemelere destek vermek.
  • Yaşlılar ve engellilerle çalışmak konusunda motivasyonu yüksek,
  • Hassas gruplarla ve farklı kültürlerden kişilerle çalışabilen.

• Üniversitelerin Gerontoloji Bölümü lisans derecesine sahip,

Başvuru Süreci:

Adayların özgeçmişlerini, en fazla bir sayfalık niyet mektubuyla beraber en geç 18 Ocak 2024 Perşembe saat 17:00’e kadar, eposta konusuna ilanın referans kodunu (65+Gerontolog) yazarak bilgi@yaslihaklaridernegi.org  adresine göndermelerini rica ediyoruz.

SAHA KOORDİNATÖRÜ

Referans Kodu: 65+Saha Koordinatörü

İş Tanımı:

65+ Yaşlı Hakları Derneği olarak, Japon Devletinin hibe desteği ile, 2024 Şubat – Mayıs aylarında, Hatay’da yaşlılara ve fiziksel engellilere yönelik yeni bir psikososyal destek projesini hayata geçiriyoruz.

Ayni yardımlar, sağlık okuryazarlığı ve psikososyal destek odaklı 65+ YHD Yaşlı ve Fiziksel Engellilere Destek Projesi, yardım çalışanlarının ve yaşlı/engelli yakınlarının kendi iyi olma hallerini ve yaşlı/engelli ihtiyaçları konusundaki farkındalığını artırmaya yönelik eğitim çalışmalarını ve destek toplantılarını da içeriyor.

Proje kapsamında proje süreçlerini planlamak ve uygulamak, saha ekibine liderlik etmek ve çalışmaları koordine etmek üzere yaşlılar ve engellilerle çalışma motivasyonu yüksek ve deneyimli Saha Koordinatörü arıyoruz.

Ana Sorumluluk Alanları:

• Hatay’da yürütülecek proje faaliyetlerini insani yardım prensiplerine, dernek misyonu ve politikalarına uygun şekilde planlamak ve uygulamak,
  • Proje süreçlerinin planlanması ve takibinde proje yöneticilerini desteklemek,
  • Proje faaliyetlerinin uygulanmasını sağlamak; izlenmesi, değerlendirilmesi, raporlanması süreçlerini koordine etmek; haftalık ve aylık raporlama ile proje koordinatörünü bilgilendirmek
  • Saha operasyonunun etkili şekilde devam edebilmesi için süreç analizlerini yapmak ve ekipler arası koordinasyonu sağlamak,
  • Başarılı bir uygulama ve hedef takibi için sahada kendisine bağlı olarak görev yapan ekibe süpervizyon vermek,
  • Proje faaliyetleri kapsamında yapılacak olan eğitim ve koordinasyon toplantılarını organize etmek
  • Kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar ile iş birlikleri kurmak ve yürütmek

• Üniversite mezunu,
  • İnsani yardım ve psikososyal destek alanında deneyimli,
  • Sahada proje ve ekip yönetimi konusunda deneyimli,
  • MS Office programlarına hakim,
  • Seyahat engeline olmamak,

• SGK ile maaş

Başvuru Süreci:

Adayların özgeçmişlerini, en fazla bir sayfalık niyet mektubuyla beraber en geç 26 Ocak 2024 Cuma saat 17:00’e kadar, eposta konusuna ilanın referans kodunu (65+Saha Koordinatörü) yazarak bilgi@yaslihaklaridernegi.org adresine göndermelerini rica ediyoruz.