Sağlıklı Kentler Birliği 30. Olağan Meclis Toplantısı ve“Aktif Yaşlanma” Başlıklı Konferans

12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği 30. Olağan Meclis Toplantısı ve “Aktif Yaşlanma” başlıklı Konferansı'na Derneğimizi temsilen Mimar Esra Akan katıldı.

12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği 30. Olağan Meclis Toplantısı ve “Aktif Yaşlanma” başlıklı Konferansı’na Derneğimizi temsilen Mimar Esra Akan katıldı.

Kadıköy’deki buluşmaya Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, üye belediye başkanları, meclis üyeleri, Birlik danışma kurulu üyeleri, kurum ve kuruluşların ilgili yöneticileri, üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler, Sağlıklı Kentler Birliği koordinatörleri, uzmanlar ve basın mensupları katıldı.

Konferans Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün başkanlığını yaptığı, “Yaş Almaya Uyum Sürecini Nasıl Yaşıyoruz?” konu başlıklı oturumla başladı. Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz “Sağlıklı Yaşlanma” konulu bir sunum yaptı. Ardından Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Ünlü, “Ekolojik Adaptasyon, Yaşlılık ve Mimarlık” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Son konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’ın  “Yaşlı Dostu Antalya” konu başlıklı sunumuyla birinci oturum tamamlandı.

Konferansın son oturumunda, başkanlığını Maltepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurgün Oktik’in yaptığı “Yaşlı Dostu Kent: Kadıköy” konu başlıklı toplantı yapıldı. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın “Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Politikaları ve Uygulamaları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yalçın’ın ardından Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi Sorumlusu Dr. Zeynep Süzme “Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Oturumun son konuşmacısı Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünden Sosyolog Ece Çizel “Kadıköy Belediyesi Yaşlılık Araştırması” konulu bir sunum yaptı.

Son olarak, Konferansın Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emel İrgil konferans sonuç bildirgesini katılımcılarla paylaştı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu gelen misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek konferans sona erdi.

Teknik gezi kapsamında katılımcılarla birlikte Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi, Tasarım Atölyesi Kadıköy, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi, Potlaç, Süreyya Operası, İDEA Kadıköy gezildi.

Yorumunuzu yazın