”Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Sempozyumu”

“Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Sempozyumu” 19 Eylül 2019 Perşembe günü Bezmialem Vakıf Üniversitesi ev sahipliğinde BVU Erich Frank Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof.Dr. Teoman Aydın’ın yaptığı sempozyuma, Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gülüstü Salur panelist ve Yönetim Kurulu Üyemiz Y. Mimar Esra Akan konuşmacı olarak katıldılar.

Prof. Dr. Melih Bulut Moderatörlüğünde yapılan “Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Paneli” ‘ne katılan Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Gülüstü Salur, konuşmasında Yaşlı Dostu Hastane kavramına ve kendi uzmanlık alanı olduğu için, kendi yaşlı hastalarından da güncel örnekler vererek önemine değindi. Panele Bayındır Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayfun Gürpınar, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Geriatri Bilim Dalı, Doç. Dr. Pınar Sosyal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzısıhha Müdürlüğü’nden Figen Yılmaz ve Meva Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Vildan Kandemir Bütün, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gülsen Babacan Yıldız konuşmacı olarak katılmışlardır.

Prof.Dr. Yunus Söylet başkanlığında yapılan “Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Oturumu” ‘na katılan Yönetim Kurulu Üyemiz Y. Mimar Esra Akan konuşmasında Yaşlı Dostu Hastaneleri ”Mimari Boyut” açısından ele aldı.

Oturumda Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden Prof.Dr.Figen Çizmeci,  “Yaşlı Dostu Hastane Kriteri”, Fizyosoft’dan İsmail Uzun, “Geroteknoloji”, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Yaşlı Dostu Kulübü’nden Elifnur Aydın, “Yaşlılara Genç Bakış” konularında konuşma yaptılar.