“Yaşlılık ve Unutkanlık” Semineri

3 Ocak 2019 Perşembe günü Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Kaynak Selekler, Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi Seminer Salonu’nda “Yaşlılık ve Unutkanlık” konulu bir konuşma yaptı. Yoğun ilgi nedeniyle birçok konuğun yer bulamadığı salonda ve salon dışında birçok kişi konuşmayı ayakta dinlemek zorunda kaldı.

Prof. Dr. Selekler konuşmasında unutkanlık konusunu bütün yönleriyle ele alırken, unutkanlığın önlenebilmesi için de bazı önerilerde bulundu. Beslenme, yeterli ve düzenli uyku, zihinsel ve fiziksel egzersizler ile unutkanlığın önüne geçilebileceğini söyledi. Unutkanlığın yaşlılıkla birlikte arttığını belirten Selekler, “Yaşlanma ile gelen unutkanlık Alzheimer hastalığının belirtisi olabilir fakat her unutkanlık hastalık değildir. Normal yaşlanma ile ortaya çıkan unutkanlık gibi hafif zihinsel problemler ileride Alzheimer oluşacağı anlamına gelmez”, “Örneğin anahtarlarını nereye koyduğunu, randevularını unutan her kişide Alzheimer hastalığı yoktur” dedi. “Unutkanlığı olan yaşlı bir kişi, günlük hayatında yeni şeyler öğrenebiliyorsa, unutkanlık günlük hayatını etkilemiyorsa, ilerleyici değilse, unutkanlığı muhtemelen alzheimer hastalığına bağlı değildir. Şüpheli durumlarda bir uzmanın unutkanlığı olan kişiyi incelemesi uygundur” şeklinde konuştu.